Питання-відповіді Інтерв'ю Всі записи

2

Шестерова Яна, користувач 1ua
Яна Шестерова
Тема: Спортивне життя
Турнір пам’яті Ю. М. Буханця

У шашкошаховому клубі Центру «Довір’я» пройшов турнір пам’яті неодноразового чемпіона району з шахів та шашок Юрія Миколайовича Буханця. У ньому взяли участь 12 спортсменів, котрі змагалися в двоборстві: грали між собою партію в шахи, а потім – в шашки. Переможцем став Микола Комаренко з результатом 16 очок.

Відразу два учасники набрали по 13 очок, але завдяки кращому коефіцієнту друге місце завоював Ігор Василенко, третім фінішував Віталій Огородник.

Переможець та призери змагань нагороджені грошовими винагородами та грамотами. Спонсором цього турніру виступив М.І. Комаренко.


Шашки

Незадовго до шашкошахового турніру відбулися змагання з шашок серед кращих першорозрядників району. Переможцем у них став Микола Старовойт.


Мініфутбол

На спортивних майданчиках зі штучним покриттям, які знаходяться на районному стадіоні «Промінь», відбулися футбольні баталії серед школярів району.

Серед учнів 34 класів перемогу у суперників з команди Іванківської ЗОШ ІІІІ ст. №2 здобули юні футболісти «Динамо». Серед учнів 57 класів п’єдестал виглядав так: перше місце – Іванківська ЗОШ ІІІІ ст. №1, друге – Горностайпільське НВО, третє – Іванківська ЗОШ ІІІІ ст. №2.

Серед учнів 89 класів перемогли спортсмени Іванківської ЗОШ ІІІІ ст. №2, друге місце у футболістів Обуховицького НВО, а третіми стали представники Іванківської ЗОШ ІІІІ ст. №1.

Учні 1011 класів зустрілись на футбольному полі стадіону ДЮСШ. Цей захоплюючий поєдинок завершився перемогою футболістів Іванківської ЗОШ ІІІІ ст. №1, яка виграла у своїх візаві – суперників із команди Іванківської ЗОШ ІІІІ ст. №2.

Віктор ПОЗНЯК.

Вирізка з газети: http://www.tribunapr...

24 червня 2014

Шестерова Яна, користувач 1ua
Яна Шестерова
Тема: Спортивне життя
Усім бомбардирам – бомбардир...

Найкращим бомбардиром у зимовому чемпіонаті з мініфутболу останнього сезону став О.А. Скороход з Іванкова. Виступаючи у складі команди “ Спарта”, він забив у ворота суперників рекордну кількість голів – 56, взявши при цьому участь у більш ніж 20 іграх.

Гратись м’ячем Олександр любив ще з раннього дитинства. Коли пішов у перший клас (навчався 9 років в Іванківській ЗОШ ІІІІ ст. №1), став ходити на тренування у секцію футболу Дитячоюнацької спортивної школи. Шість років регулярно відвідував їх. З цікавістю, бо, як згадує у нинішні 23 роки, тренери Сергій Іванович Лемішко, В’ячеслав Дмитрович Сивачук та Микола Віталійович Бурлаченко зуміли не лише прищепити вихованцям любов до спорту, а й давали їм гарні знання та вміння гри.

Тож коли хлопець приходив із тренувань, виконавши домашні завдання (вчився непогано), одразу ж поспішав на стадіон біля своєї дев’ятиповерхівки, де гуртом спорудили із підручних засобів ворота (одні – металеві, інші – дерев’яні) і грали у футбол. Мама допізна не могла допроситись його з вулиці додому...

Свого часу навіть проходив проби на зарахування до юніорського складу у відомі київські клуби “Динамо” та “Арсенал”. Але його підготовка виявилась слабшою, ніж в інших претендентів…

Після 9 класу О.А. Скороход вступив до Київського коледжу міського господарства. Нині заочно здобуває освіту в Академії муніципального управління. Мобілізований на службу в Іванківський міжрайонний військовий комісаріат.

Ще коли навчався у ДЮСШ, їх футбольна команда вище четвертого місця у турнірній таблиці на обласних змаганнях не займала. А команда коледжу, незмінним учасником якої він був, неодноразово виборювала перші місця у змаганнях футболістів Печерського району столиці.

Приїжджаючи на вихідні в Іванків, юнак встигав і тут взяти участь у футбольних турнірах. Найбільше запам’ятався йому виступ за команду “Чайка” Вишгородського району, яка виборола третє місце в чемпіонаті Києва. Нагороди переможцям та призерам тоді вручав сам президент Федерації футболу України А.Д. Коньков.

Спортивних нагород – грамот, медалей, дипломів – у Олександра Анатолійовича багато. Здобув він їх, здебільшого, на так званому великому полі.

– Це у мініфутболі я – нападаючий, – пояснює. – А у звичайному – завжди захисник. Саме у цій спортивній ролі бачать мене тренери.

Але і тут спортсмену вдається яскраво проявити себе у спритності. Приміром, під час товариської зустрічі з ФК “Тетерів” у складі новоствореної іванківської команди “АльСпарт” він забив два голи із десяти і допоміг здобути абсолютну перемогу.

Зараз О.А. Скороход тренується разом із земляками, бере участь у змаганнях чемпіонату району з футболу. І має надію, що й “АльСпарт” (її склад – найсильніший) здобуде “золото” в районі, а згодом – підкорить і обласний п’єдестал пошани. Хай справджується вона!

Людмила ШУНКОВА.

Вирізка з газети: http://www.tribunapr...

29 травня 2014


2


  Закрити  
  Закрити